Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Γενέθλια ημέρα

Αστρικό έτος 2100, ημέρα 19ή, Αστερισμός του Σκορπιού.

Ένα Αστέρι γεννιέται.

Αστρική ώρα 0

Πυκνό, απέραντο, προαιώνιο σκοτάδι τριγύρω....

Η σιωπή ακόμα πιο βαριά από το μαύρο χρώμα του κενού. Σε ένα τέτοιο μέρος κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για μοναξιά ίσως γιατί ακόμα και αυτή η λέξη δεν μπορεί να περιγράψει την απόλυτη απομόνωση του χώρου. Άλλωστε η μοναξιά έχει πάντα σημείο αναφοράς και εδώ ούτε αυτό υπάρχει. Τουλάχιστον για μερικά ακόμα δευτερόλεπτα....

Αστρική ώρα 1

Ένα απαλό θρόισμα αναστατώνει την γαλήνη του αιώνιου σκοταδιού. Ένας απαλός ήχος σαν το πρώτο φθινοπωρινό αεράκι κοντά στην θάλασσα. Δεν υπάρχει κάτι να κινηθεί για να αφήσει κάποιο σημάδι της παρουσίας του. Μόνο ο ήχος του τριγύρω να αναγγέλλει την άφιξη του.

Αστρική ώρα 1.30

Αυτός ο απαλός ήχος συνεχίζει να μεγαλώνει και να αντηχεί παντού. Μοιάζει να έρχεται από όλες τις κατευθύνσεις και να γεμίζει το απέραντο κενό. Κάτι κοσμογονικό θα ακολουθήσει σίγουρα. Μετά από εκατομμύρια εκατομμυρίων χρόνια είναι ο πρώτος ήχος που ακούστηκε ποτέ σε αυτό το τόσο απόμακρο κομμάτι του σύμπαντος. Σίγουρα κάτι θα συμβεί.

Αστρική ώρα 2.10

Και ξάφνου μια έκρηξη φωτός στο κέντρο του πηχτού σκοταδιού. Σαν κάποιος να άναψε ένα σπίρτο ακριβώς στην μέση ενός σκοτεινού δωματίου. Στην αρχή σπίθες αριστερά και δεξιά σαν βεγγαλικό σε ανοιξιάτικη γιορτή. Ο θόρυβος τώρα είναι σαν δυνατός αέρας που περνά μέσα από τα φύλλα αιωνόβιου δένδρου. Μετά η ένταση του χαμηλώνει... Ω! Όχι Θεέ μου....Ήταν τόσο όμορφα. Τόσο μοναδικά όμορφα μέσα στην απέραντη σκοτεινή δημιουργία σου. Κάνε να μην σταματήσει...

Αστρική ώρα 3.30

Μια δίνη αρχίζει να δημιουργείται ακριβώς στο σημείο που το πρώτο φως άστραψε στο σκοτεινό τούτο κόσμο. Μια δίνη που περικλείει και περιβάλλεται από το ίδιο αυτό πρωτόγονο φως. Σύννεφα από φωτεινή σκόνη λαμπυρίζουν καθώς στροβιλίζονται. Σαν στρας σε φτηνά στολίδια και μασκαράτες μιας απόκοσμης γιορτής. Ο ήχος ξανάρχεται τώρα πιο δυνατός. Σαν κύματα όταν χτυπούν μανιασμένα στα βράχια.

Αστρική ώρα 4.20

Ένα νεφέλωμα από σκόνη, φως και αστραπές διογκώνεται συνεχώς σε όλες τις διαστάσεις του σκοτεινού τοπίου. Σε κάποιες πλευρές του αρχίζουν να σχηματίζονται μικρές μπάλες φωτιάς. Σαν πυγολαμπίδες περιφέρονται ψάχνοντας ταίρι να ζευγαρώσουν μέσα στο ζεστό καλοκαιρινό βράδυ. Γαλάζιο, μπλε, κόκκινο, μωβ σκούρο καφέ και μαύρο. Χρώματα ζωής και θανάτου συμμάχησαν στο παιχνίδι της δημιουργίας.

Αστρική ώρα 5.15

Μια μορφή αρχίζει να σχηματίζεται καθώς οι μπάλες φωτιάς συγκρούονται και σμίγουν με τρομερό θόρυβο. Μια μορφή από σκόνη, φωτιά και γαλαζωπό φως.

Είναι η στιγμή που η δημιουργία παίρνει τον πρώτο ρόλο και όλο το υπόλοιπο σύμπαν απλά μένει απορημένο να κοιτά. Πως είναι δυνατόν από το τίποτα να έχεις κάτι; Ποιος ο λόγος και η αιτία να υπάρχει κάτι; Ποιος ο προορισμός της δημιουργίας αλλά και του δημιουργήματος;

Αστρική ώρα 6.45

Ο πόνος είναι χαρακτηριστικό της δημιουργίας. Ο σωματικός και ο ψυχικός πόνος. Σαν την μητέρα που γεννά ή σαν την αγωνία στον θάλαμο αναμονής. Σε αυτή την γωνιά του σύμπαντος, ο θάλαμος αναμονής μόλις άδειασε. Οι ανεπανάληπτες στιγμές κοσμογονίας μόλις τέλειωσαν. Τα πάντα μπήκαν σε μια σειρά και συνεχίζουν τον ταξίδι τους σε αυτό που λέγετε πλέον ύπαρξη....Ζωή.

Όλα ξεκίνησαν από λίγη σκόνη που μπολιάστηκε με φως. Και όλα θα τελειώσουν με φως και αφήνοντας πίσω τους λίγη σκόνη να περιπλανιέται στην αιωνιότητα.


so much beauty in this world...



"It was one of those days when it's a minute away from snowing and there's this electricity in the air, you can almost hear it. And this bag was, like, dancing with me. Like a little kid begging me to play with it. For fifteen minutes. And that's the day I knew there was this entire life behind things, and... this incredibly benevolent force, that wanted me to know there was no reason to be afraid, ever. Video's a poor excuse, I know. But it helps me remember... and I need to remember... Sometimes there's so much beauty in the world I feel like I can't take it, like my heart's going to cave in. "
 

Αστερoσκονη © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness